čtvrtek 23. února 2012

Jsou nádherný.

A ještě mě to objímalo ocasem.

Trochu větší koťátko.

Koťátka...

:)

Luxusní hotýlek - ve vnitř je tmavé dřevo.

600 let starý chrám.

Mnišské obleky.

Jahoda na trhu.

Chiang Mai - bazén u našeho hotelu.

pondělí 20. února 2012

Thajské masáže na ulici.

Jakési sušené sépie.

Trh.

Výhled z terasy v hotelu. Bangkok.

Bangkok.

Jízda po kanálech.

Bangkok.

Bláznivá jízda Tuk Tukem.

neděle 19. února 2012

Moje večeře.

Tu košili jsme si musely půjčit.

Zpeněžit se dá vše.

Projížďka po kanálech, Bangkok.

Bangkok.

Portrét krále na nádraží.

Vagon ve vlaku, kde se pije, kouří a poslouchá thajská TV.

Opouštíme ostrovy.

pátek 17. února 2012

Leaving Bangkok.

Tak jsem strávily 3 dny v této metropoli a bylo to ok. Možná jsem čekala větší odvaz. Nebo nevím, jestli to není tím, že jsem zvyklá na zakouřenou přecpanou špinavou a fascinující Bombay. Nikdo tu nemluví anglicky, doptat se v busu kde máme vystoupit byl nadlidský úkol. Viděli jsme místní "Pražský hrad", budhistické chrámy a ty byly taky "ok". Že bych z toho byla odvázaná, to úplně ne, jak mám ráda budhismus tak místní architektura mě neohromila. Chrámy nejsou moc staré a všechny jsou natřené zlatou barvou, což působí kýčovitě. Chiang Mai - město na severu, kam jedeme dnes busem 11 hodin, páč vlaky jsou vyprodané, má být autentičtější a i levnější, i když Bangkok je určitě levnější než ostrovy na jihu.

Jinak se máme fajn, dokonce se docela dobře snesem, což je u dvou žen, které se před tím neznaly, poměrně úspěch. Jednu noc jsme byly v klubu, balil me bílý zrzavý pihatý Ir, a celou dobu prskal. Ale byla legrace. Thajky jsou takové malé děvky, všude je člověk vidí s bílýma chlapama. A Thajci jsou malý a ošklivý, takový opičáci.

Včera jsem šla sama do China Town a tam se mi vlastně líbilo nejvíc. Všude prodávali čerstvý džus z granátových jablek a spoustu fakt divného, zajímavě vonícího jídla. Dala jsem si rybu, kterou mi přinesli v kotlíku s ohněm, plavala ve vodě s citronem a chilli a na tom ohni se ještě dovařila. Mňam. Pak jsem šla kolem vysokého čínského hotelu, nějak mě napadlo vlézt tam a jet až nahoru. Výhled byl fantastický!!! A byl tam i bazén a v něm nikdo! Byla to paráda - viz foto. Noc by tam vyšla asi na 2000 korun.

Shrnutí: Bangkok je takový odvar Bombaye. Není tu tolik viditělná autentičnost. Thajci se hodně přizpůsobili západnímu světu, oproti v podstatě konzervativním Indům. Což má samozřejmě své výhody i nevýhody. Tak mi to připadá. Byly tu zajímavé části, třeba kolem řeky, a některé hezké ulice. Celkové hodnocení 3 hvězdičky.

Míša stropila hysterák pokaždé, když jsem přecházely ulici nebo jeli Tuk Tukem - taková thajská rickshaw. Připomělo mi to mojí první návštěvu Indie. Dost často jsem já už byla na druhé straně a ona pořád na té původní, lomila rukama a ječela :)

Co se nákupů týče, hadry nic moc, oproti Indii slabota. Hezké jsou trhy se soškami budhů a různými cetkami. Ráda jsem si taky dávala street food - různé ryby nebo mořské plody na grilu nebo v polévce. Hodně si slibujeme od Chiang Maie, má to tam býl lepší a levnější.

A na závěr bych ráda pogratulovala Lucii Privarové k narození prvního potomka ženského pohlaví. Vítej na světě, Eliško :-)

pátek 10. února 2012

Poslední den v práci.

Končím polovinu pobytu v této subtropické oáze a zároveň končím s prací a těším se na cestování. Bylo to tu fajn, něco jsem se naučila, něco mě sralo... Účel to splnilo - osvěžila jsem si potápění. Ostrov Koh Lanta je moc fajn pro klidnou dovču, krásná příroda bez tun turistů, doporučuju.

Před pár dny jsem si udělala výlet na skútru po ostrově a pak se upíchla v jednom resortu u bazénku, taková pohoda (viz foto).

V lednu občas pršelo, ale od teď je už jen krásně, 32 stupňů a sluníčko. Těším se na Bangkok i na sever. Tam prý čeká pravé Thajsko - levné a autentičtější než na ostrovech. Ale když bude šance, ještě se pak budu někde potápět. Těším se, že se seznámíme s novýma lidma, v hostelech to je raz dva. Jupííí!